GUILLEM DE VAROIC I TIRANT


Actualment les relacions entre el jovent i la gent gran han canviat molt. Durant els segles el saber respectar i el respecte cap a la gent gran ha anat quedant desplaçat del món actual. Els joves em perdut el interès sobre el que podem aprendre dels nostres avis i només ens preocupem per els nostres interessos; estudiar, sortir de festa, quedar amb els amics i aprofitar la vida al màxim. En canvi la gent gran està molt més preocupada per els seus familiars, per la pèrdua dels seus amics i per assegurar-se que el jovent, del seu voltant pugui gaudir de la vida, ja que molts pensen que a ells els hi queda poc.

Si ho compararem amb la relació que tenia Tirant amb Guillem de Varoic és totalment diferent, Tirant des del primer moment que veu a l’ ermità ja els comença a elogiar i respectar, com podem veure en frases com “Pare reverend, com que la vostra santedat li plau tan saber el meu nom, em satisfà molt de dir-vos-el” pàg. 31 capítol 29. Tirant està molt interessat en el que pugui aprendre de l’ermità i li demana que li expliqui que és l’ordre de cavalleria.

Com hem pogut comprovar amb el llibre de Tirant, al llarg dels segles s’ha anat perdent els respecte a la gent gran ja que abans es considerava que la gent gran acumulava tot el saber, al llarg de l’experiència, que era necessari per viure. En canvi ara,quasi no ens dignem a saludar als nostres avis quan els trobem per el carrer, i molt menys a escoltar totes les seves anècdotes.

Creiem que hauríem de deixar de banda el nostre orgull i escoltar més a la gent gran, perquè tot el saber no es troba als llibres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario