UN BON CAVALLER


Amb la figura de Guillem de Varoic, podem deduir que un bon cavaller es caracteritza per un famós cavaller que posà fi a les batalles vençudes del rei i a més, és un gran vencedor de batalles que va posar el regne en repòs. Fidel a l’orde de cavalleria, l’havia mantingut durant molt de temps per a esdevenir bon cavaller, en que l’orde dóna tot allò que pertany a un cavaller i aquest ha de donar totes les seves forces per a honrar l’orde de cavalleria.


El mot cavaller prové de la societat romana antiga, tot i que es va començar a utilitzar excessivament a partir del segle XIII, quan al principi només ho eren els militars i més tard, a partir del segle XV, podien ser-ho fins i tot els nobles que es caracteritzaven com gentilhomes.


Un bon cavaller es basa en les següents característiques:
-Valentia, s’ha d’enfrontar amb un altre cavaller arriscant la seva vida sense tenir por a res ni de ningú. Per tant, ha de ser-ho per poder perseguir els malhomes sense témer els perills que li pugui esdevenir.

-Gentilhome, basat en una bona cortesia i gentilesa que defensa la seva ànima en qualsevol situació.

-Fidel a l’orde de cavalleria, un bon cavaller ha de complir tot allò que l’orde i la regla de cavalleria diuen, en que tal com la cavalleria dóna tot allò que pertany a un cavaller, aquest mateix ha d’honrar a la cavalleria fins la mort amb totes les seves forces.

-Ha de ser el millor i experimentat en armes i lletres, per poder defensar-se bé davant d’altres cavallers.

-Fort i noble perquè fos escut i defensa de les persones simples, a fi que ningú abusés dels altres per la força.

-Graciós en tot i comunicatiu amb qualsevol persona, sigui de la condició que sigui, ja que esdevenir cavaller és esforç, dedicació i fatiga.

-Home lleial i piadós, ha de mantenir lleialtat i ha de ser fidel al deure, la regla i la justícia.

-Virtut, ell sap de quina manera ha de defensar-se davant altres cavallers i com fer-ho per sortir guanyant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario